Vattengympa och simning – sträck ut benen

Att röra på sig är perfekt för både hälsan och konditionen och att röra på sig i vatten främjar hälsan ännu mer eftersom det inte sliter på muskler och ledband lika mycket. Skaffa en pool och simma lugnt eller hektiskt och sträck ut benen ordentligt.

Att gå till simhallen i smittotider är kanske inte optimalt. Dessutom måste du ofta trängas med andra själar och kan inte ta ut dina simtag som du brukar och vill. När du köper en pool kan du dock träna precis som du vill, men det ska vara en pool med bra kvalitet, till exempel från utbudet hos Pahlen.

 

Simning ordineras av läkare

 

Visste du att simning är en sport som faktiskt ofta ordineras av läkare för att göra rehab eller gå ner i vikt?

 

– Vatten är ett bra element att rehabilitera mindre idrottsskador, som till exempel försträckningar och vrickningar

 

Det är en skonsam men effektiv träningsmetod som inte sliter på leder lika mycket som till exempel löpning eller skidåkning. Dock rör du på hela kroppen och kommer i form fortare än kvickt. Du kommer att se hur din kropp tonas och allt detta helt utan att du svettas.

Om du har en mindre pool hemma kan det vara svårt att få den motion du behöver på bara några simtag. Då kan du beställa en modell med jet stream som orsakar ström i poolen. Då får du simma mot strömmen och kommer då att känna av detta i både armar och ben. Du ska se att dina värden blir bättre och att du återhämtar dig snabbt som attan.