Vårda din hud

Att tampas med dålig hy är definitivt inte ett lätt problem att handskas med, vi vill gärna ha fräsch och ren hy, men flera saker kommer i vägen. Bland annat får man oftast acne och liknande i tonåren vilket inte förenklar hudbesvären direkt. En annan femma är hormonförändringar och PMS, för vissa tjejer är just dessa besvär större och därför får de plitor och orenheter i större utsträckning än män. Med det sagt så är det inte självklart att män är helt befriade. Många män lider också av besvär och just acne, plitor och andra ojämnheter på rygg och ansiktet är inte helt ovanligt. Men ett av männens största problem är torrheten i ansiktet, efter alla omgångar med rakhyveln och alla gånger som man inte använt rätt produkt efter rakningen. Att män skulle hålla på med hudvård kanske inte många tycker är ett manligt drag men med könsroller åsidosatt så har de lika mycket problem som kvinnorna.

Män bör också tänka på att hålla huden frisk

Män bör självklart också tänka på solskydd och fuktkräm till ansiktet, även om det inte är en självklarhet så är det minst lika viktigt:

” Egentligen skiljer sig inte skönhetsprodukterna för kvinnor och män så mycket åt och ibland skulle de kunna an- vända sig av samma krämer. Men damernas är ofta rosafärgade och doftar feminint något som inte alla män gillar att använda. – Och så har ju män grövre hud som kräver kraftigare krämer för att den ska kunna tränga in. De har ofta även blankare och fetare hud än damer.”