Ta hand om dina ögon

Att vi får sämre syn när vi blir äldre är inga konstigheter. Kroppen börjar ge vika och det är därför av större vikt som vi bör bli bättre att ta hand om oss – ung som gammal, frisk som sjuk. Genom att inte kontrollera synen kan du riskera att få sjukdomen glaukom – grön starr- och med det förlora synen. Denna smygande sjukdom kan du göra något åt. Men det är många som väljer att inte besöka en ögonläkare då de tror sig se bra, varför? För att ögonen är smarta och när det ena ögat börjar få nedsatt syn så kan det andra, om det fortfarande är friskt, kompensera upp.

Ärftliga faktorer

Genom att kolla upp sin släkt kan du komma både lindrigare undan samt få behålla din syn.  Att var tjugonde person i Sverige får sjukdomen gör att forskning och undersökning måste bli bättre. Om du befinner dig i riskåldern, 50+, bör du besöka en ögonläkare för att se om du har grön starr och vad som kan göras.

Vår syn är viktig, märker du att du får huvudvärk, illamående eller svid i ögonen bör du, oavsett ålder, göra en synundersökning. I dagens samhälle då det blir viktigare med det yttre brukar det inte räcka med ett par glasögon, då man ska ha olika för olika typer av tillfällen. Billiga glasögon på nätet är därför att rekommendera . När du handlar på nätet får du lika bra kvalitet – men till ett bättre pris. Så, tänk på att ta hand om din syn, för du får ingen andra chans.