Skicka godis till en sjukling

Tidigare under dagen utfärdade President Felipe Calderon ett dekret som ger myndigheterna befogenhet att tvångstesta och isolera misstänka fall.

Så står det i en artikel om fågelinfluensan som är skriven av Svenska Dagbladet. Artikeln är från 2009 då fågelinfluensan var någonting alla var rädda för, och försökte undvika. Som tur är gick det mer eller mindre bra, men man kan fortfarande känna mer eller mindre obehag när man tänker på sjukdomen.

Sen är ju också tanken på att behöva vara isolerad på grund av att man har en sjukdom väldigt obehaglig. Och det är ju så ibland, att man måste vara det. Mer eller mindre i alla fall. Har man en vän som inte kan gå ut och träffa sina vänner eller sin familj på grund av någon typ av sjukdom är det viktigt att man visar att man är där ändå, även om man faktiskt inte kan finnas bredvid personen rent fysiskt. Det man kan göra är då att skicka saker till personen som är isolerad, hemma eller på sjukhuset. Vanligen skickar man ju blommor och kort till någon som är sjuk men man kan faktiskt skicka annat också, som helt klart visar att man bryr sig lite extra. Godis är någonting du faktiskt kan skicka, och det kostar inte heller mycket. Present från Godisboxen är väldigt uppskattat och någonting som du verkligen bör skicka om du har en personen i din närhet som är sjuk. Tänk själv hur du skulle känna om det var du som inte kunde lämna din lägenhet eller sjukhus på grund av sjukdom, och ännu värre, om du inte ens kan ta emot besök. Hur mycket skulle du då inte uppskatta en god bit att smaska på? Otroligt mycket helt klart!