Satsa på en framtid hos ett bemanningsföretag

Jobbar du inom vård och omsorg och börjar tröttna på att jobba för långa pass på fel vårdinrättning? Lösningen för dig kan vara att vända dig till ett bemanningsföretag och välja precis var och hur du vill jobba – på dina villkor.

Idag finns det många vård- och bemanningsföretag att välja mellan. Hos curaliv.se får du extra bra villkor och hjälp oavsett vart i Sverige eller Norden du vill arbeta. Hos dem kan du hitta uppdrag på hel- och deltid, på småorter, i större städer och mitt ute på vischan. Du kan även välja mellan att arbeta för privata vårdinrättningar och landstingen eller offentliga sjukhus.

 

sjuksköterska skrattar med en patientBestäm över dig själv!

Slipp anpassa dig efter andra hela tiden – om du jobbar via ett bemanningsföretag har du mer frihet över dig själv och slipper slita ut dig i onödan som så många inom vård och omsorg idag tyvärr gör. Du bestämmer således dina timmar själv, du får en högre lön, du kan arbeta mer flexibelt inom olika typer av vårdinrättningar, och du får chansen att pröva på att jobba på olika geografiska områden. Via olika bemanningsföretag kan du även få försäkringar och tjänstepension utbetald. Du väljer själv om du vill fakturera via eget företag eller om du vill ha din lön utbetald som ersättning direkt via bemanningsföretaget. Olika regler gäller beroende på företag, men det finns dock grundläggande riktlinjer enligt Arbetsmiljöverket.

 

Bemanningsanställd, inhyrd eller konsult. Titlarna kan skilja sig åt men uppdraget är detsamma – att utföra sitt arbete hos någon annan än sin arbetsgivare. Som bemanningsanställd är du ofta ny på jobbet eftersom varje arbetsplats är unik, med en egen kultur, arbetsmiljö och speciella risker

 

Enligt många studier blir alltfler intresserade av att arbeta på det här sättet. De ser hur det gynnar både vården och de själva. Allt har naturligtvis sina fram- och baksidor, men överlag är det bra erfarenheter som gäller.