Nyckeln till ung hy

Att anti-age-ingrepp och behandlingar blir allt vanligare, det har vi tidigare skrivit om. Men visste du att du kan få huden att bli ung och fräsch utan ett endast ingrepp eller nålstick? Vi har de bästa tipsen som får din hy att se såväl yngre som fräschare ut på bara några veckor!

smink sminka sigNär det kommer till att se ung och fräsch ut är nyckeln att hålla vår hy ung och fräsch, men om du trodde att enda sättet att lyckas med detta är genom olika krämer och skönhetsbehandlingar eller ingrepp så trodde du allt fel. Enligt läkaren Helena Nyblom, som både är specialist i psykiatri och medicine doktor i invärtesmedicin, så hänger din hys elasticitet och fräschhet ihop med hela din livsstil vilket innebär att du måste ändra fler aspekter av ditt liv om du vill ha en ungdomlig hy och inte bara byta ut dina ansiktskrämer. För tidningen MåBra berättar hon bland annat om hur det till 20 procent är våra gener som avgör huruvida hyn åldras i förtid eller ej och resterande 80 procent avgörs hur vi väljer att leva våra liv vilket betyder att hyns ungdomlighet faktiskt är något som du kan påverka själv genom din kost, sovvanor och motion samt vilka krämer du väljer och hur noga du är att hålla hyn ren. I boken ”Vägen till friskare hud” är det just denna typ av saker som hon tar upp och även något som hon har valt att lite komiskt kalla för De tio hudorden som varje person mån om sin hy bör följa – och dessa innehåller en hel del bra tips och knep.

Tips för att få yngre hud

Något som Nyblom understryker är att vi bör tänka på vad vi stoppar i oss om dagarna. Till exempel är fägrstarka frukter och grönsaker fullproppade med antioxidanter vilket är rena godiset för vår hy och vill vi stärka kroppens kollagenbildning är även proteiner som sojabönor, kalkon, kyckling, tonfisk, lax och linser något att äta. Något annat som hennes hudord även innehåller är förhållningsregler kring bland annat peeling, rengöring och vitamincrèmer – så ett tips för den som verkligen vill ge sig i kast med de rätta knepen för att få en fräsch hy bör kasta ett extra öga på just dessa tio hudord!