Fler gör anti-age-behandlingar

Många väljer nu att genomgå olika behandlingar och operationer för att se yngre ut. Vissa är mer omfattande än andra. En del väljer även att testa lite mer tveksamma metoder.

3639000-electro-acupuncture

Nu har en ny metod för att föryngra huden tagit sig in på skönhetsmarknaden. Det handlar om den metod där man låter sniglar gå runt i ansiktet. Slemmet från snigeln påstås nämligen innehålla antioxidanter och näringsämnen som ska få den behandlade att se yngre ut. Det har dock inte gjorts någon betydande vetenskaplig forskning om hur dessa ämnen fungerar när de appliceras på huden, skriver Metro.

Få yngre ögon

Eftersom det inte finns någon forskning som stödjer denna metod är det inte alls säkert på att den hjälper speciellt bra. Vill man se yngre ut finns andra, mer pålitliga sätt. Exempelvis gör trötta ögon väldigt mycket för att få en person att se äldre ut än vad den kanske är. Därför kan ett bra tips till alla som vill föryngra sitt utseende vara att operera bort påsar under ögonen eller hängande ögonlock. Det kan göras hos exempelvis Ögonlocksakademin som är väldigt duktiga och specialiserar sig på ögonlocksoperationer. Just att göra sådana här skönhetsbehandlingar som får en att se yngre ut är väldigt populärt för tillfället.

”85 procent av de behandlingar jag gör är anti-age, säger Johanna Fess.” Läs mer.

Även mer omfattande skönhetsoperationer har blivit mer och mer populära och det finns de som går så långt att säga att plastikkirurgin numera är folklig. Patienterna är inte lägre överklasspersoner utan människor från alla samhällsgrupper kan tänka sig att göra en skönhetsoperation, rapporterar dn.se.